Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2017

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2017
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Μεγαλύτερη του ανεμενομένου αποδείχθηκε η υποχώρηση στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της Eurostat, γεγονός που ενδεχομένως να ενισχύσει την απροθυμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να χαλαρώσει άμεσα τη νομισματική πολιτική της.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,4% έναντι 1,9% τον Απρίλιο του 2017, όταν και βρισκόταν σε κοινή γραμμή με τον στόχο που είχει ορίσει η ΕΚΤ.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού που έχει καταγραφεί κατά το τρέχον έτος, ενώ παράλληλα αποδείχθηκε κατώτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, στο 1,5%.
Η άνοδος που είχει σημειώσει ο πληθωρισμός κατά τους προηγούμενους μήνες έχει δυναμώσει τις φωνές της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών προς την ΕΚΤ να τερματίσει την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, ωστόσο οι υπεύθυνοι της τράπεζας είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη βιωσιμότητα του υψηλότερους πληθωρισμού.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα υποχώρησε στο 9,3%, καταγράφοντας χαμηλά οκτών ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης