Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για απομόνωση του Λονδίνου μιλά ο βρετανικός Τύπος

Για απομόνωση του Λονδίνου μιλά ο βρετανικός Τύπος
Μεγαλύτερη απομόνωση της χώρας από την Ευρώπη εκτιμούν ότι φέρνει το βρετανικό «όχι» στις προτεινόμενες αλλαγές της συνθήκης από τον Ντέβιντ Κάμερον, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο. Ορισμένοι σχολιαστές θεωρούν ότι αυτό είναι λόγος ικανοποίησης, αλλά οι περισσότεροι εκφράζουν την ανησυχία τους προσθέτοντας ότι στην ουσία ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν κέρδισε κάτι. Τονίζεται επίσης ότι η κίνηση Κάμερον παρά την προηγούμενη σκληρή ρητορική του ήταν μάλλον απρόσμενη, ιδίως από τη στιγμή που υπολογισμοί στο υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτουν ότι ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα στοιχίσει στη βρετανική οικονομία το 7% του ΑΕΠ, ή 100 δισεκατομμύρια λίρες.
Μερίδα αναλυτών στη Βρετανία εκτιμά ότι η χώρα χρησιμοποιήθηκε από τον πρόεδρο Σαρκοζί ως αποδιοπομπαίος τράγος, καθώς πολλές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η δική του ένιωθαν ούτως ή άλλως πιο άνετα με μια διακυβερνητική συμφωνία των μελών της ευρωζώνης, αντί με μια νέα συνθήκη των 27.
Ως προς τη συμφωνία των 17 συν έξι, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι πολλές λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, όπως το πώς θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις. Η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητα εφαρμογής αποφάσεων εκτός πλαισίου ΕΕ, αναφέρουν δημοσιεύματα. Ο ρόλος της επομένως, όπως ενδεχομένως και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα αποτελεί αντικείμενο προσεκτικής παρακολούθησης από το Λονδίνο, που δεν επιθυμεί αλλαγή στο ρόλο ενός φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης