Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Προς ντέρμπι η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου; - Ελαφρύ προβάδισμα των Συντηρητικών

Μ. Βρετανία: Προς ντέρμπι η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου; - Ελαφρύ προβάδισμα των Συντηρητικών
Προηγούνται με 42% έναντι 39% των Εργατικών
Εκλογικό ντέρμπι στη Μ. Βρετανία ενόψει της κάλπης της 8ης Ιουνίου σκιαγραφούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν να κλείνει η διαφορά των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών.
Αν και καμία δημοσκόπηση δεν δίνει προβάδισμα στους Εργατικούς, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως το κόμμα του Jeremy Corbyn έχει καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα.
Σύμφωνα με την  τελευταία δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times οι Συντηρητικοί της Theresa May προηγούνται με 42% (μια μονάδα κάτω σε σχέση με την έρευνα της  27ης Μαΐου) έναντι 39% των Εργατικών (+3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 30 και 31 Μαΐου και δείχνει ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 7% της πρόθεσης ψήφου και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου το 4%.
Σημειώνεται ότι έτερη δημοσκόπηση της YouGov που δημοσίευσε η εφημερίδα The Times αναφέρει ότι οι Συντηρητικοί μπορεί να χάσουν 20 από τις 330 βουλευτικές έδρες που διαθέτουν σήμερα και ότι το Κόμμα των Εργατικών μπορεί να κερδίσει σχεδόν 30 έδρες.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι Συντηρητικοί να βρεθούν με 16 λιγότερες έδρες από την αναγκαία πλειοψηφία των 326 που χρειάζεται για να κυβερνήσουν αυτοδύναμα χωρίς συμμαχίες με άλλα κόμματα.
Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση κατά της Theresa May εξαπέλυσε ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn για την απουσία της πρωθυπουργού από το χθεσινό τηλεοπτικό debate στο BBC.
Την May υπερασπίστηκε η υπ. Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας, Amber Rudd, υποστηρίζοντας ότι είναι μέρος της επιτυχίας ενός ηγέτη να έχει και μια εξίσου καλή και αποτελεσματική ομάδα.
Η Rudd υποστήριξε ότι οι Βρετανοί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ μιας πολικού που υλοποιεί τις υποσχέσεις της ή ενός πολιτικού που δίνει φανταχτερές προεκλογικές υποσχέσεις και μοιράζει χρήματα από ένα δέντρο με λεφτά, τονίζοντας ότι σε ενδεχόμενη νίκη των Εργατικών θα αναλάβει την εξουσία ένας συνασπισμός χάους.
Από την πλευρά του ο Corbyn επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κοινωνική πολιτική της, αναφερόμενος στα food banks – υποδομές με δωρεάν τρόφιμα για τους πολίτες – αλλά και στους άστεγους, κατηγορώντας την για εκτίναξη της φτώχειας λόγω της πολιτικής κατάργησης των επιδομάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης