Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Λιγότερο αποτελεσματική η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα εάν δε συμμετέχουν βασικές χώρες

Ρωσία: Λιγότερο αποτελεσματική η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα εάν δε συμμετέχουν βασικές χώρες
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, σχολίασε την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την εν λόγω συμφωνία
Ως «λιγότερο αποτελεσματική» χαρακτήρισε τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής το Κρεμλίνο, εφόσον αποχωρήσουν από αυτή χώρες-κλειδιά, στον απόηχο της έντονης φημολογίας ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να αποσυρθούν από το παγκόσμιας κλίμακας σύμφωνο.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη σχετική είδηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η συμφωνία του Παρισιού, την οποία υπέγραψε ο ρώσος πρόεδρος Vladimi Putin, «θεωρείται υψίστης σημασίας για τη χώρα».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «η αποτελεσματικότητα αυτής της συμφωνίας είναι πιθανό να μειωθεί χωρίς τους βασικούς συμμετέχοντές της», στους οποίους μέσα περιλαμβάνονται και οι ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα προβεί σε ανακοίνωση, προκειμένου να εκφράσει τις προθέσεις του απέναντι στη συμφωνία.
Νωρίτερα, σχόλιο για το επίμαχο ζήτημα πραγματοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να αναλάβουν έναν περισσότερο ενεργό ρόλο στην παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Ωστόσο, απέφυγε να δηλώσει ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει η χώρα του εάν ο Trump επιβεβαιώσει τις φήμες που τον θέλουν να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης