Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Τίποτα δε θα μας σταματήσει από το να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού

Merkel: Τίποτα δε θα μας σταματήσει από το να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού
Η γερμανίδα καγκελάριος επέκρινε έντονα την απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία
Έντονη κριτική απέναντι στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα άσκησε σήμερα (2/6) η καγκελάριος της Γερμανία, Angela Merkel, η οποία χαρακτήρισε το εν λόγω σύμφωνο ως «ζωτικής σημασίας» για την προστασία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, η Merkel χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ ως «βαθιά λυπηρή», τονίζοντας παράλληλα ότι «χρειαζόμαστε τη Συμφωνία του Παρισιού για να διατηρήσουμε την κτίση μας» καθώς και ότι «τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει»
Σημειώνεται ότι χθες (1/6) ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας από τη Συμφωνία, καθώς και ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις είτε ώστε να παραμείνει στη συμφωνία υπό νέους όρους, είτε ώστε να συνάψει νέα συμφωνία, την οποία θα θεωρεί πιο δίκαιη για τις ΗΠΑ και τους εργαζόμενους.
Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες αντιστάσεις προβάλλουν άλλες χώρες, αποκαλώντας τη συμφωνία του Παριισού ως ένα «ιστορικό άλμα» προς το μέλλον.
«Η Γερμανία, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι πιο αποφαιστικοί από ποτέ ώστε να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πρόκληση της ανθρωπότητας και να την υπερνικήσουν με επιτυχία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Merkel.
Καταλήγοντας, η καγκελάριος εξέφρασε τη βαθιά της πεποίθηση ότι «αυτό είναι ένα μονοπάτι για το καλό όλων των ανθρώπων, το οποίο θα δημιουργήσει επίσης μία δυναμική για περισσότερη ευημερία και ευκαιρίες στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης