Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 138 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο 2017 - Στο 4,3% υποχώρησε η ανεργία

ΗΠΑ: Κατά 138 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο 2017 - Στο 4,3% υποχώρησε η ανεργία
Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαέξι ετών
Κατά 138 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, με τον ρυθμό στελέχωσης ωστόσο να είναι ασθενέστερος σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει μία πιο περιορισμένη αγορά εργασίας, με τις επιχειρήσεις να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη χώρα.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν οι νέες θέσεις εργασίας να αυξηθούν κατά 185 χιλ. με τα τελικά αποτελέσματα να αποκλίνουν σε σημαντικό βαθμό.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε για έναν ακόμα μήνα, και συγκεκριμένα στο 4,3%, το οποίο και αποτελεί χαμηλό δεκαέξι ετών, ωστόσο η μείωση οφείλεται περισσότερο σε αποχώρηση του εργατικού δυναμικό και όχι στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.
Ωστόσο, παρά τους βραδύτερους ρυθμούς πρόσληψης κατά τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός αύξησης νέων θέσεων εργασίας εξακολουθεί να θεωρείται ικανοποιητικός και να συμβαδίζει με μία φυσιολογική άνοδο του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Η υγεία της αγοράς εργασίας παραμένεις εμφανής στην αύξηση των μισθών, με τις μέσες αμοιβές να ενισχύονται κατά +0,2%, στα 26,22 δολ. ανά ώρα, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση, η ωριαία αμοιβή έχει αυξηθεί κατά +2,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω αποτελέσματα θεωρούνται ικανοποιητικά ώστε η Federal Reserve να ακολουθήσει το πλάνο της για αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνάντηση του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης