Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τί σημαίνει η νέα πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος

Reuters: Τί σημαίνει η νέα πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος
Οι υπολογισμοί του υπουργείου, οι οποίοι περιέχονται σε επιστολή του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών
Ένα νέο σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είδε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για μετάθεση πληρωμών τόκων έως το 2048 που θα ανερχόνται με βάση το απαισιόδοξο σενάριο στα 123 δισ. ευρώ σύμφωνα με πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Οι υπολογισμοί του υπουργείου, οι οποίοι περιέχονται σε επιστολή του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών προς βουλευτή του Γερμανικού Κοινοβουλίου  εξετάζει τα διάφορα σενάρια αναδιάρθρωσης που έθεσε ο ESM.
"Με μια τέτοια αναβολή πληρωμής τόκων ενδιαφέροντος, θα ήταν de facto νέο δάνειο με όγκο που εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων", ανέφερε το έγγραφο.
"Ο εκτιμώμενος όγκος των αναβαλλόμενων τόκων μέχρι το 2048 θα είναι περίπου 118-123 δισεκατομμύρια ευρώ."
Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει για το έγγραφο.
Το ΔΝΤ λέει ότι δεν μπορεί να συνεισφέρει σε δάνεια την Ελλάδα, παρά μόνο εάν το χρέος της θα είναι βιώσιμο.
Το Ταμείο εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 1% ετησίως και ότι η Ελλάδα θα επανέλθει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% από το 2023 μετά από πέντε χρόνια στο 3,5%.
Η Ελλάδα χρειάζεται δάνεια ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους που λήγει τον Ιούλιο, αλλά η εκταμίευση εξαρτάται από την αξιολόγηση των δανειστών της για την πρόοδο της διάσωσης, την ολοκλήρωση της λεγόμενης δεύτερης αναθεώρησης.



www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης