Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: «Εχθρική πράξη» οι κυρώσεις του ΟΗΕ - Συνεχίζουμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Βόρεια Κορέα: «Εχθρική πράξη» οι κυρώσεις του ΟΗΕ - Συνεχίζουμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε την Παρασκευή (2/6/2017) στοχευμένες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας μετά τις επανειλημμένες δοκιμές πυραύλων
Ως «εχθρική πράξη» εκλαμβάνει και απορρίπτει πλήρως τις κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της η Βόρεια Κορέα, η οποία δηλώνει ότι, θα  συνεχίσει την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων χωρίς καθυστέρηση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε την Παρασκευή (2/6/2017) στοχευμένες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας μετά τις επανειλημμένες δοκιμές πυραύλων, υιοθετώντας το πρώτο τέτοιο ψήφισμα που συμφώνησαν οι ΗΠΑ και ο μόνος σημαντικός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, η  Κίνα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Trump.
Το ψήφισμα για τις κυρώσεις «είναι μια εχθρική πράξη με σκοπό να θέσει ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, να την αφοπλίσει και να της προκαλέσει οικονομική ασφυξία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε δήλωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
«Όποιες και αν είναι οι κυρώσεις και η πίεση που μπορεί να ακολουθήσει, θα παραμείνουμε στο στόχο μας τη δημιουργία πυρηνικών δυνάμεων, που  θα  υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας  μας μέχρι την τελική νίκη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του απομονωμένου αυτού κράτους της Άπω Ανατολής.
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που χρονολογούνται από το 2006, όταν διεξήγαγε την πρώτη πυρηνική δοκιμή, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές παραβιάζουν άμεσα το κυριαρχικό δικαίωμα της αυτοάμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης