Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ψευδείς και αβάσιμες οι κατηγορίες περί εμπλοκής μας στις αμερικανικές εκλογές

Κρεμλίνο: Ψευδείς και αβάσιμες οι κατηγορίες περί εμπλοκής μας στις αμερικανικές εκλογές
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απέρριψε τις νέες κατηγορίες από πλευράς ΗΠΑ για ανάμειξη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016
Ως «ψευδείς και αβάσιμες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπάθησαν να παρέμβουν στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, με αφορμή τις νέες εξελίξεις που έλαβαν χώρα χθες (5/6) στην Ουάσινγκτον, ενισχύοντας την εν λόγω πεποίθηση από πλευράς ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές συνέλλαβαν έναν ομοσπονδιακό εργολάβο, ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορείται ότι «διέρευσε» απόρρητα έγγραφα των Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας για το ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές.
Όπως τονίζουν τα διεθνή μέσα, τα νέα στοιχεία που διέρευσαν, επιβεβαιώνουν τις αρχικές κατηγορίες ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αποπειράθηκαν να διεσιδύσουν στα κρατικά συστήματα καταγραφής ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, προκειμένου να «βλάψουν» την υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, βοηθώντας παράλληλα τον Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές.
«Ο σχετικός ισχυρισμός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Peskov, ο οποίος μίλησες ενώπιον δημοσιογράφων στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη.
«Δεν έχουμε ακούσει κανένα επιχείρημα που να αποδεικνύει αλήθεια αυτών των πληροφοριών, επομένως αρνούμαστε έντονα την οποία πιθανότητα αυτό να έχει συμβεί όντως», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα έχει προχωρήσει σε απόρριψη των σχετικών κατηγοριών, καθώς το εν λόγω ζήτημα έχει απασχολήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τις ρωσό-αμερικές σχέσεις κατά τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης