Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Διπλή επίθεση του ISIS σε Κοινοβούλιο και μαυσωλείο του Khomenei - Δώδεκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες

tags :
Ιράν: Διπλή επίθεση του ISIS σε Κοινοβούλιο και μαυσωλείο του Khomenei - Δώδεκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα της διπλής επίθεσης
Δύο επιθέσεις καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στην Τεχεράνη με ενόπλους να ανοίγουν πυρ τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο του Ιράν όσο και στο μαυσωλείο του Ayatollah Khomenei, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Τριάντα εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
Τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τεχεράνη.
Οι τελευταίες είχαν πραγματοποιηθεί στα χρόνια που ακολούθησαν την ισλαμική επανάσταση του 1979, κυρίως από την ένοπλη οργάνωση Μουτζαχεντίν του Λαού, όπως τονίζουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Το Ιράν εμπλέκεται στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για ενέργειες στο Ιράν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Σήμερα το πρωί δύο ομάδες τρομοκρατών επετέθησαν στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί...Μέλη μίας τρίτης τρομοκρατικής ομάδας συνελήφθησαν πριν να πραγματοποιήσουν επίθεση», διευκρίνισε το υπυοργείο Πληροφοριών, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.
H επίθεση στην Τεχεράνη συνέβη μόλις δύο ημέρες μετά το αποκλεισμό του Κατάρ από τις αραβικές χώρες, λόγω διασυνδέσεων με την τρομοκρατία και το Ιράν.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες και για τον αριθμό των δραστών αλλά και για την τύχη τους.
Το πρακτορείο Fars μιλά για έναν δράστη και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο δράστης της επίθεσης στο Κοινοβούλιο συνελήφθη και άλλες ότι διέφυγε.

Ένας εκ των δραστών, οπλισμένος στο Κοινοβούλιο



H στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο




Πρώτη ενημέρωση:
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης