Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απεχθείς οι δηλώσεις συμπαράστασης του Donald Trump για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

tags :
Ιράν: Απεχθείς οι δηλώσεις συμπαράστασης του Donald Trump για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απέρριψε τους «ισχυρισμούς φιλίας» των ΗΠΑ
Ως «απεχθείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμπαράστασης του Donald Trump προς το Ιράν, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα (8/6) στον απόηχο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα χθες (7/6) στην Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον ιρανικό λαό, τονίζοντας ωστόσο ότι «τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία κινδυνεύνουν να πέσουν θύματα του κακού που προωθούν», θέση την οποία διατηρεί εδώ και αρκετό διάστημα αναφορικά με την Τεχεράνη και τους ισχυρισμούς του ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ως απάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «απεχθείς» τόσο την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, όσο και τις νέες κυρώσεις που επεβλήθηκαν εναντίον της χώρας, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αντιμετωπίζει την τρομοκρατία η οποία στηρίζεται από τους πελάτες των ΗΠΑ».
«Ο ιρανικός λαούς απορρίπτει τέτοις αμερικανικούς ισχυρισμούς φιλίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Javad Zarif.
Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχουν οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τους τελευταίους μήνες, και συγκεκριμένα από τότε που ο Trump ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις προς την Τεχεράνη, αναφορικά με το πυραυλικό της πρόγραμμα.
Μάλιστα, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια τόσο στο Ιράν όσο και στις τρομοκρατικές ομάδες, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης