Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Τα exit polls δείχνουν Βουλή χωρίς αυτοδύναμο κόμμα - Αβεβαιότητα για αγορές και διαπραγματεύσεις «Brexit»

ING: Τα exit polls δείχνουν Βουλή χωρίς αυτοδύναμο κόμμα - Αβεβαιότητα για αγορές και διαπραγματεύσεις «Brexit»
Τα exit polls δείχνουν ότι η May δεν έχει κερδίσει αρκετές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση - της λείπουν 12 έδρες
Ενώ τα exit polls δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί της Theresa May είναι το πρώτο κόμμα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν δείχνει να εξασφαλίζει αρκετές έδρες για να έχει αυτοδυναμία.
Όπως αναφέρει ανάλυση της ING, αυτό σημαίνει ότι ο κύριος αντίπαλός της, ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn, θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός, πυροδοτώντας αβεβαιότητα για τις αγορές και την προοπτική των διαπραγματεύσεων για το «Brexit».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ING, αυτό είναι απλά ένα exit poll και πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν.
H ING σχολιάζει ότι ενώ αυτές οι εκλογές επρόκειτο να επικεντρωθούν στο «Brexit», γίνεται ξεκάθαρο ότι το εκλογικό σώμα δεν είναι τόσο εστιασμένο σε αυτό όσο το Συντηρητικό κόμμα.
Έχοντας δείξει μια κατολίσθηση στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, οι δημοσκοπήσεις δεν έδειχναν σπουδαίες για την Theresa May στην πορεία έως τις σημερινές εκλογές και τώρα όλα δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι της.
Τα exit polls δείχνουν ότι η May δεν έχει κερδίσει αρκετές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση - της λείπουν 12 έδρες.
Εάν αυτό είναι σωστό, δημιουργείται μεγάλη αβεβαιότητα, με μια μεγάλη πιθανότητα να προκύψει ως πρωθυπουργός ο Jeremy Corbyn από τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.
Καθώς όλοι έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασιών για σχηματισμό κυβέρνησης, ο ηγέτης των Εργατικών θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια εργατική κυβέρνηση μειοψηφίας που θα βασιστεί στην στήριξη του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε μια βάση θέμα προς θέμα.
Δεδομένου του αριστερού μανιφέστο των Εργατικών για τη φορολογία και τις δαπάνες, καθώς και της επιθυμίας τους να κρατικοποιήσουν τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, σιδηροδρόμων και ταχυδρομείων, οι αγορές δεν πρόκειται να αντιδράσουν καλά εάν αυτό είναι όντως το αποτέλεσμα.
Ο φόβος υψηλότερων ελλειμμάτων και εθνικού χρέους οδηγεί σε άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Εν τω μεταξύ, όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τα δύο επόμενα χρόνια, τόσο θα εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα και ήδη ασκεί πιέσεις στην στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης