Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία 3 δισ.δολαρίων ανάμεσα σε ιρανική αεροπορική εταιρεία και τη Boeing για την αγορά 30 αεροσκαφών

tags :
Συμφωνία 3 δισ.δολαρίων ανάμεσα σε ιρανική αεροπορική εταιρεία και τη Boeing για την αγορά 30 αεροσκαφών
Η Aseman και η Boeing είχαν υπογράψει μια προκαταρκτική  συμφωνία συμφωνίας τον Απρίλιο 2017
Συμφωνία για την αγορά 30 αεροσκαφών 737 Max υπέγραψε η αεροπορική εταιρεία του Ιράν, Asseman Airlines, με τη Boeing.
Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιράν με την αμερικανική εταιρεία από την ημέρα κατά την οποία ο Donald Trump κατέλαβε το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ και την εκπεφρασμένη θέση του να ακολουθήσει αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Τεχεράνη.
Η Aseman και η Boeing είχαν υπογράψει μια προκαταρκτική  συμφωνία συμφωνίας τον Απρίλιο 2017.
Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι εκπρόσωποι των Aseman και Boeing υπέγραψαν την τελική συμφωνία στην Τεχεράνη σήμερα Σάββατο 10/6/2017.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων με τη Boeing, υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την αγορά 30 Boeing 737», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aseman Hossein Alaei, όπως δήλωσε στο IRNA μετά την τελετή υπογραφής.
Η Aseman, που ανήκει στο συνταξιοδοτικό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων του Ιράν αλλά λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Ιράν.
Ο Alaei έκανε γνωστό, πως η Aseman είναι έτοιμη να παραγγείλει άλλα 30 του ιδίου τύπου αεροσκάφη, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη παραλαβή.
Η συμφωνία για τα 60 αεροσκάφη αγγίζει το ποσό των 3 δισ.δολαρίων με την ιρανική εταιρεία να καταβάλλει το 5% και για το υπόλοιπο τίμημα να ζητεί χρηματοδότηση.
Η Boeing, εξάλλου, έχει ήδη συμφωνήσει να πωλήσει 80 αεροσκάφη στον φορέα σημαίας IranAir βάσει συμφωνίας μεταξύ Τεχεράνης και μεγάλων δυνάμεων που οδήγησαν στην άρση των περισσότερων κυρώσεων σε αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης