Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα

Davis (Βρετανία): Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα
Ο βρετανός υπουργός που είναι υπεύθυνος για το Brexit ανέλαβε την ευθύνη για την έκβαση των πρόσφατων εκλογών
Τη βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, εξέφρασε σήμερα (12/6) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο BBC.
Συγκεκριμένα, ο Davis κατέστησε σαφές ότι ο κύκλος των συζητήσεων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι η ημερομηνία έναρξης ενδέχεται να μην είναι η 19η Ιουνίου όπως είχε αρχικά οριστεί, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στο περιοχόμενο των διαπραγματεύσεων, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα το καθεστώς των πολιτών της ΕΕ εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Θα χρειαστεί να διαπραγματευτούμε σκληρά για να αποκομίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το Brexit», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του βρετανού υπουργού, ο οποίος παράλληλα επανέλαβε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές πως ο έλεγχος της μετανάστευσης εντός της χώρας δεν είναι συμβατός με την ένταξή της στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Παράλληλα, ο Davis αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «προέτρεψα την Theresa May να διεξάγει εκλογές», τα αποτελέσματα των οποίων «δεν ήταν αυτά που επιθυμούσα».
«Η εκστρατεία δεν πήγε καλά, δε λειτούργησε σωστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Davis, τονίζοντας ωστόσο ότι πλέον η May έχει να διαχειριστεί μία κυβέρνηση η οποία απαιτεί «ένα πολύ διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων», κάτι στο οποίο η βρετανίδα πρωθυπουργός «είναι πολύ καλή».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Davis, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το Συντηριτικό Κόμμα και τη νέα μειοψηφική κυβέρνηση που σχηματίστηκε, διατήρησε τη θέση του ως υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης