Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλειες άνοιξε η Wall Street - Για δεύτερη ημέρα υποχωρούν οι τεχνολογικές μετοχές

tags :
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street - Για δεύτερη ημέρα υποχωρούν οι τεχνολογικές μετοχές
Πτώση άνω του 1% καταγράφει  ο Nasdaq, μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το άνοιγμα
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (12/6/2017) η Wall Street, δεχόμενη νέες πιέσεις από τις τεχνολογικές μετοχές, που υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τον Nasdaq να καταγράφει μέσα σε ελάχιστα λεπτά πτώση άνω του 1%.
Περί τις 16:45, ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 1,26% και κινείτο στις 6.130,23 μονάδες, με τη μετοχή της Apple να υποχωρεί κατά 3,8%, στον απόηχο της υποβάθμισής της από τη Mizuho Securities σε «neutral» από «buy».
Ο S&P 500 κινείτο κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 2.424,65 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,20%, στις 21.229,23 μονάδες.
Η μετοχή της Apple πίεσε χαμηλότερα και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με τις Microsoft και Facebook να σημειώνουν πτώση 2,3% και 2,5% αντίστοιχα.


Οι τεχνολογικές μετοχές πίεσαν ιδιαίτερα τον S&P και τον Nasdaq την Παρασκευή, με τους δύο δείκτες να «χάνουν» τα ιστορικά τους υψηλά, καθώς ο κλάδος με τις καλύτερες αποδόσεις του 2017 είχε τη χειρότερη συνεδρίασή του από τις 17 Μαΐου.
Ο David Kostin, αναλυτής της Goldman Sachs, προέβλεψε σήμερα πως θα υπάρξει περαιτέρω πτώση στις τεχνολογικές μετοχές, που μέχρι πρότινος οδηγούσαν τους δείκτες τη Νέας Υόρκης σε ιστορικά υψηλά.
Ο κ. Kostin βασίζει τις εκτιμήσεις του στο ότι οι ευνοϊκές συγκυρίες, όπως η υγιής αύξηση των κερδών κ.λπ., για τον τεχνολογικό κλάδο, οι οποίες και δημιούργησαν «ταύρους», οδεύουν προς το τέλος τους.
Η Goldman ανησυχεί επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές προσπαθούν να «πουν κάτι» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
«Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι η υπεραπόδοση των μετοχών με ισχυρούς ισολογισμούς παράλληλα με μια αγορά μετοχών που συγκεντρώνει εξαιρετικά χαλαρές οικονομικές συνθήκες.
Το “καλάθι” μας για τις εταιρείες του S&P 500 με ισχυρούς ισολογισμούς ξεπέρασε το “καλάθι” μας με αυτές με αδύναμο ισολογισμό κατά 520 μονάδες βάσης, το τελευταίο 6μηνο.
Η παραπάνω ισχυρή υπεραπόδοση, που οδήγησε σε ένα ράλι 10% και πάνω (για τις εταιρείες ισχυρού ισολογισμού), εμφανίζεται μόνο στο 5% των εξαμήνων τα τελευταία 30 χρόνια», σημειώνει η τράπεζα, κάνοντας λόγο για μία ενδεχόμενη νέα «φούσκας» στις τεχνολογικές μετοχές.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να σχολιάσουν αρνητικά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αν και εκτιμάται πως θα παραμείνουν αισιόδοξοι για την οικονομία.
Παράλληλα, η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen, αναμένεται να αναφερθεί εκτενέστερα στον τρόπο με τον οποίο η Fed θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., αργότερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης