Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο 2017 - Στις 18,6 μονάδες

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο 2017 - Στις 18,6 μονάδες
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τον ίδιο μήνα κατέγραψε περαιτέρω άνοδο, στις 88 μονάδες
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (13/6), με τα εν λόγω αποτελέσματα να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 18,6 μονάδες, έναντι 20,6 μονάδων τον Μάιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο, στις 21,5 μονάδες.
Ωστόσο, ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών κατέγραψε περαιτέρω άνοδο, στις 88 μονάδες, έναντι 83,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 85 μονάδες.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, οι προοπτικές για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης κατά τους επόμενους έξι μήνες παραμένουν σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να διατηρούν μία συγκατημένη αισιοδοξία.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις του ZEW για τις οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη, σημειώθηκε περαιτέρω άνοδος, στις 37,7 μονάδες, έναντι 35,1 μονάδων τον Μάιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης