Διεθνή

Γερμανία: Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 1,4% τον Μάιο 2017

Γερμανία: Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για υποχώρηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 1,4% τον Μάιο 2017
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Γερμανία τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/6) στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, επιβεβαιόνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της χώρας υποχώρησε στο 1,4% έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είναι πιθανό να ενισχύσει τις εκτιμήσεις ότι η Ευρπωαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε θα προχωρήσει άμεσα σε χαλάρωση του προγράμματός της.
Η σχετική ύφεση ήταν ευρέως αναμενόμενη, δεδομένης της καθυστερημένης ημερομηνίας στην οποία συνέπεσαν οι διακοπές του Πάσχα, συγκριτικά με το 2016, καθώς και λόγω της αύξησης των τιμών στον τομέα των υπηρεσιών.
Ως εκ τούτου, ο πληθωρισμός της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης βρίσκεται πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με το στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμός «κοντά στο 2%».
Σε ότι αφορά τις τιμές στον τομέα της ενέργειας, αυτές ενισχύθηκαν κατά +2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά +2,4%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων ενεργειακών τιμών, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, ωστόσο αυξήθηκαν κατά +1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης