Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ελπίζει σε συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας στο αυριανό (15/6) Eurogroup

Reuters: Ελπίζει σε συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας στο αυριανό (15/6)  Eurogroup
Απαιτείται η ρύθμιση του χρέους. Ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι  θα επιτευχθεί συμφωνία στο αυριανό Eurogroup (15/6) αναφέρει το δημοσίευμά του το Reuters.
Είναι η ώρα για τις αναγκαίες αποφάσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του που δημοσιεύεται, ταυτόχρονα, στη γαλλική «Le Monde» και τη γερμανική «Die Welt».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα λάβει χώρα μια ουσιαστική συνάντηση, «ιστορική για την Ευρώπη, για την δημοκρατική Ευρώπη, για μία Ευρώπη της ανάπτυξης» και συμπληρώνει: «Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Γιατί έχουμε κάνει όσα οφείλουμε και συνεχίζουμε στον ίδιο ευρωπαϊκό δρόμο. Στον δρόμο του σεβασμού των κανόνων του κοινού μας σπιτιού».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται να επιτύχουν συμβιβασμό για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup (15.6) ανοίγοντας το δρόμο για κλέισιμο της β' αξιολόγησης και αφήνοντας για αργότερα το επίμαχο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Ο Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι αναμένει μια "συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης" στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017.
Με το επιτυχές κλείσιμο της β' αξιολόγησης θα ανόιξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, κεφάλαια που είναι απαραίτητα για Αθήνα προκειμένου να αποπληρώσει ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ που λήγουν μέσα στον Ιούλιο .
Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το μήνυμα ότι «το ίδιο περιμένουμε από τους δανειστές μας. Να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν τη χώρα μου. Να σεβαστούν την Ελλάδα» και υπογραμμίζει: «Να μην επιτρέψουμε να μιλήσουν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η μνησικακία, που τόσο κακό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό στην Ευρώπη. Ας εμπιστευτούμε τον ορθό λόγο, ας εμπιστευτούμε τα γεγονότα. Για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το χρειάζονται και το χρειαζόμαστε!».
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος αποτελεί, όμως, μια διαρκή τροχοπέδη στην ανάπτυξη, για να τονίσει πως «η απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας είναι πριν από όλα η ανάπτυξη. Η δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη». Για να γίνει αυτό, υποστηρίζει, «απαιτείται η ρύθμιση του χρέους. Ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης