Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν βλέπουμε τις ΗΠΑ σαν εχθρό μας - Έτοιμη η Ρωσία για έναν εποικοδομητικό διάλογο

tags :
Putin: Δεν βλέπουμε τις ΗΠΑ σαν εχθρό μας - Έτοιμη η Ρωσία για έναν εποικοδομητικό διάλογο
Η ρωσική οικονομία εισήλθε σε μια περίοδο ανοδικής πορείας, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος 
«Δεν βλέπουμε τις ΗΠΑ σαν εχθρό μας», δήλωσε σήμερα (15/6/2017) ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου ερωτήσεων και απαντήσεων με Ρώσους πολίτες.
Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον μπορούν να συνεργαστούν για θέματα όπως η μη εξάπλωση όπλων και η κρίση στη Συρία, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομία, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «εισήλθε σε μια περίοδο ανοδικής πορείας» καθώς «επί τρία συνεχή τρίμηνα καταγράφεται ανοδική πορεία της οικονομίας, αύξηση του ΑΕΠ».
Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε ότι ιδιαίτερη ανησυχία του προκαλεί η μείωση των εισοδημάτων του κόσμου, παρότι ο πραγματικός μισθός από την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου άρχισε να αυξάνεται σιγά-σιγά.
Παράλληλα ο Putin επεσήμανε το χαμηλό επίπεδο του πληθωρισμού που έφθασε στο ρεκόρ του 4,1%, εκτιμώντας ότι στο τέλος του χρόνου μπορεί να «αγγίξει» το 4%.
Με τα δεδομένα αυτά, είπε ο Putin, μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι η κρίση πέρασε.
Ο ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τον James Comey, ο Putin τόνισε πως ο πρώην διευθυντής του FBI δεν παρουσίασε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία είχε εμπλακεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, προσθέτοντας λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις ρωσικές εκλογές εδώ και χρόνια.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «πολύ παράξενο» για έναν πρώην επικεφαλής του FBI να ανακοινώσει τα στοιχεία των συνομιλιών του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα ΜΜΕ.
Μάλιστα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε αστειευόμενος πως είναι πρόθυμος να προσφέρει άσυλο στον Comey, συγκρίνοντάς τον με τον Edward Snowden.
Παράλληλα, ο Putin δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να άρει τις κυρώσεις, αν η Δύση άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν και τη θετική τους επίδραση στη ρωσική οικονομία, καθώς όπως είπε ,έδωσαν ώθηση σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας και ιδιαίτερα στον αγροτοβιομηχανικό τομέα.
« Η Ιστορία της Ρωσίας δείχνει ότι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας ζούσαμε με κυρώσεις», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως οι δυτικοί, «αν δεν ήταν η Κριμαία, θα επινοούσαν κάτι άλλο για να περιορίσουν τη Ρωσία».
Ωστόσο παρά τις αρνητικές τους επιπτώσεις, ο Putin τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν και τη θετική τους πλευρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έδωσαν ώθηση σε μια σειρά τομείς της βιομηχανίας και ιδιαίτερα στην αγροτική οικονομία.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι είναι προγραμματισμένη η κατασκευή γέφυρας για τη σύνδεση της ηπειρωτικής Ρωσίας με την Κριμαία, ενώ για τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της Ρωσίας στη Συρία δήλωσε ότι περιλαμβάνουν τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας που θα επιτρέψουν τη μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα στις υπάρχουσες ρωσικές βάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης