Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeit: Η Ελλάδα λαμβάνει μεγαλύτερη βοήθεια από το Eurogroup

Zeit: Η Ελλάδα λαμβάνει μεγαλύτερη βοήθεια από το Eurogroup
Μένει σε αναμονή για 14 μήνες το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Τo Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση δόσης 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στο Λουξεμβούργο σήμερα 15 Ιουνίου 2017.
Τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν όσο αυτό χρειάζεται στο τέλος του προγράμματος αναφέρει στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Zeit.
Παράλληλα συμφωνήθηκε περαιτέρω παράταση των επιτοκίων αλλά και των ωριμάνσεων έως και 15 χρόνια.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde από την πλευρά της τόνισε ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα "επί της αρχής".
Η Ελλάδα διαπραγματευόταν εδώ και μήνες με τους πιστωτές της για την καταβολή της επόμενης δόσης  από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα ψήφισε ένα νέο πακέτο λιτότητας προκειμένου να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα που ζητούσαν οι δανειστές.
Με τις μεταρρυθμίσεις, οι πιστωτές ικανοποιήθηκαν αλλά υπήρχε διαμάχη σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την ελάφρυνση του χρέους την οποία ζητουσε το Ταμείο.
Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ και το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και τα όποια μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν μετά το τέλος
του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

www.bankingnews.gr




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης