Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα

Reuters: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα
Βουλευτές του SPD ζητούν συζήτηση στην Ολομέλεια του Γερμανικού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας θα συζητήσει την πληρωμή της επόμενης δόσης βοήθειας στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), παρατείνοντας την αβεβαιότητα για το εάν τελικα η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017.
Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 στη Γερμανία, μερικοί βουλευτές του SPD κυβερνητικού εταίρου της Merkel, ζητούν συζήτηση στην Ολομέλεια του Γερμανικού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017 και την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού, αναμενόταν να συνεδριάσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, για να αποφασίσει γιατο εάν η συζήτηση για το ελληνικό πρόγρμμα πρέπει να γίνει στην Ολομέλεια.
"Η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα εξετάσει μόνο την τελευταία απόφαση του Eurogroup στην επόμενη εβδομαδιαία συνεδρίασή της", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου για τον προϋπολογισμό του SDP Johannes Kahrs.
"Είναι σαφώς ανήσυχο το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει με κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα παρόλο που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble το είχε υποσχεθεί".
Το ΔΝΤ ζητά την απομείωση του ελληνικού χρέους για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο αντιτίθεται το Βερολίνο (στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους).
Νωρίτερα, ο σύμμαχος της Merkel ally Michael Grosse-Broemer είπε ότι δεν θα χρειαστεί κοινοβουλευτική ψηφοφορία, υποδεικνύοντας ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού είναο αρμόδια για το θέμα.
Μερικοί από τους βουλευτές του κόμματος της Merkel στο παρελθόν αντιτάχθηκαν στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
Εξήντα τρία από τα 309 μέλη της συντηρητικής κοινοβουλευτικής ομάδας της ψήφισαν κατά του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα τον Αύγουστο του 201, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης