Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση πληρωμών από τη γερμανική τράπεζα Bremer Landesbank - Δεν θα αποπληρώσει τους τόκους των ομολόγων της

Στάση πληρωμών από τη γερμανική τράπεζα Bremer Landesbank - Δεν θα αποπληρώσει τους τόκους των ομολόγων της
Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην αγορά ευρωπαϊκών τραπεζικών ομολόγων υψηλού κινδύνου
Η γερμανική τράπεζα Bremer Landesbank ανακοίνωασε ότι σταματά τις όλες τις αποπληρωμές τόκων στα μη εξασφαλισμένα ομόλογα που έχει εκδώσει, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην αγορά ευρωπαϊκών τραπεζικών ομολόγων υψηλού κινδύνου.
Η απόδοση του junior ομολόγου της Bremer Landesbank μειώθηκε κατά 10% και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από πάνω από τα 80 σεντς στο ευρώ την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.
Ένα άλλο από τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Bremer Landesbank, ονομαστικής αξίας 50 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 78 σεντ  στο ευρώ.
"Το διοικητικό συμβούλιο της Bremer Landesbank αποφάσισε να ακυρώσει, την αποπληρωμή των τόκων των ομολόγων της στην καθορισμένη ημερομηνία", ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η επόμενη ημερομηνία αποπληρωμής τόκων ήταν για τις 29 Ιουνίου 2017.
Οι τιμές των ομολόγων της Bremer Landesbank υποχώρησαν το καλοκαίρι του 2016 λόγω ανησυχιών για ζημίες που θα εμφάνιζε η τράπρζα από ένα χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων και από τότε διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η NordLB, πλειοψηφών μέτοχος της τράπεζας ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2016 τον πλήρη έλεγχο της Bremer Landesbank.
Τα ομόλογα AT1 (Additional tier 1) είναι μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) σχεδιασμένες έτσι ώστε να καταγράφουν απώλειες όταν τα κεφάλαια μιας τράπεζας υποχωρούν κάτω από ένα επίπεδο.
Οι επενδυτές παρακολούθησαν προσεκτικά την ευρωπαϊκή αγορά, η οποία έχει αυξηθεί από τη χρηματοπιστωτική κρίση για να προωθήσει τους ισολογισμούς των τραπεζών, για σημάδια απωλειών ή αναβολών του κουπονιού.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι επενδυτές ομολόγων στη Banco Popular υπέστησαν σημαντικές ζημίες μετά την ψήφιση της τράπεζας και την απόκτησή της από το Santander για μόλις 1 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση, οι ζημίες δεν επιβλήθηκαν από την ακύρωση πληρωμής των τόκων των ομολόγων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης