Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Την άλλη εβδομάδα η συνεδρίαση της Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα

Handelsblatt: Την άλλη εβδομάδα η συνεδρίαση της Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα
Ωστόσο, η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλλαδα δεν πρόκειται να μπλοκαριστεί από το SPD
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα της συμφωνίας του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης σύμφωνα με το SPD.
Ο Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SDP Thomas Oppermann, δήλωσε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 ότι τα σχετικά έγγραφα δεν είχαν φτάσει στην Bundestag  μέχρι σήμερα το πρωί.
Για αυτό το λόγο δεν είναι δυνατό να παρθεί απόφαση αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλλαδα δεν πρόκειται να μπλοκαριστεί από το SPD.
"Θα συμφωνήσουμε για τη βοήθεια προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Oppermann.
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble  πιστεύει ότι οι αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμαμ διάσωσης δεν αντιπροσωπεύουν ουσιαστική αλλαγή στο πρόγραμμα και ως εκ τούτου, η Ολομέλεια δεν πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα.
Παράλληλα προειδοποίησε  για νέες εστίες αναταραχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, εάν η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής απορρίψει τη συμβιβαστική λύση που επιτεύχθηκε για τη μελλοντική οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Από την πλευρά του του ο βουλευτής του SPD Johannes Kahrs τονίζει ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και αναφέρει ότι η συμφωνία του Eurogroup αποτελεί μια «φόρμουλα συμβιβασμού».
Η Bundestag δεν χρειάζεται να δώσει τη έγκρισή της για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα αναφέρει σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU Michael Grosse-Bromer.
Η παραπομπή του θέματος στην στην Ολομέλεια δεν είναι απαραίτητη, αναφέρει ο βουλευτής του CDU.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης