Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντικαταστάθηκε ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία - Νέος διάδοχος ο Mohammed bin Salman

Αντικαταστάθηκε ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία - Νέος διάδοχος ο Mohammed bin Salman
Ο 31χρονος θα διατηρήσει τη θέση του στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας
Σε μία απρόσμενη κίνηση προχώρησε σήμερα (21/6) η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, καθώς σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε, γνωστοποίησε την αντικατάσταση του διαδόχου του θρόνου, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα και τις εξελίξεις στο ζήτημα με το Κατάρ.
Συγκεκριμένα, ο πρίγκηπας Mohammed bin Nayef, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με τον 31χρονο αναπληρωτή διάδοχο, Mohammed bin Salman, να είναι ο αντικαταστάτης του.
Μεταξύ άλλων, ο νέος διάδοχος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ως αναπληρωτής πρωθυπουργός, ενώ θα διατηρήσει και τη θέση που είχε μέχρι τώρα, ως υπουργός Άμυνας της χώρας.
Σημειώνεται ότι ο Mohammed bin Salman, θεωρείται αρχιτέκτονας της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας να απαλλαγεί από την οικονομική εξάρτηση που έχει από το πετρέλαιο, καθώς και της προσπάθειας για χάραξη μίας περισσότερο δυναμικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή.
Παράλληλα, ο ίδιος είχε συναντηθεί νωρίτερα εντός του έτους με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, με τις συζητήσεις τους να επικεντρώνονται κυρίως στη σκληρή στάση που πρέπει να διατηρηθεί απέναντι στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης