Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας στην Ελλάδα

tags :
Guardian: Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας στην Ελλάδα
Οι αρχές δήλωσαν ότι περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση
Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαδήλωσαν σήμερα 22 Ιουνίου 2017 κατά του προγράμματος λίτότητυας στην Αθήνα αναφέρει ο βρετανικός Guardian.
Οι αρχές δήλωσαν ότι περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση, που έρχεται σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας που έχουν σαν αποτέλεσμα την μη αποκομιδή σκουπιδιών από πολλές ελληνικές πόλεις.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν την ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στους εργαζομένους καλύτερα δικαιώματα απασχόλησης, μεταφέροντας τα άτομα με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε μόνιμους ρόλους πλήρους απασχόλησης.
Μερικοί διαδηλωτές πέταξαν τα σκουπίδια έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία που χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους εμποδίσει να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.
Η κυβερνητική προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που δουλεύουν στον τομέα της καθαριότητας έχει κριθεί αντισυνταγματική και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναζητούν εναλλακτική λύση.
Καθώς η διαμάχη συνεχίζεται, οι δημοτικές αρχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων ζήτησαν από τους πολίτες να κρατήσουν τα απορρίμματα στο σπίτι τους.
Η Ελλάδα έχει αναγκαστεί από τους πιστωτές της να συμφωνήσει σε περαιτέρω περικοπές δαπανών, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων προκειμένου να κλείσει η β' αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση των 8,5 δισ. ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης