Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Κλείσιμο 600 καταστημάτων και αποχώρηση 3.900 υπαλλήλων λόγω συμφωνίας Veneto «βλέπει» η Intesa Sanpaolo

tags :
Ιταλία: Κλείσιμο 600 καταστημάτων και αποχώρηση 3.900 υπαλλήλων λόγω συμφωνίας Veneto «βλέπει» η Intesa Sanpaolo
Η κυβέρνηση της χώρας θα καταβάλει στην Intesa 5,2 δισ. ευρώ και θα της δώσει εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ ώστε να αναλάβει τις Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Στο κλείσιμο περίπου 600 καταστημάτων και στην εκούσια αποχώρηση περίπου 3.900 υπαλλήλουν θα μπορούσε να οδηγήσει η προγραμματισμένη απόκτηση των «καλών» περιουσιακών στοιχείων της Banca Popolare di Vicenza και της Veneto Banca από την Intesa Sanpaolo, όπως ανέφερε σήμερα (26/6) μέσω ανακοίνωσης η τελευταία.
Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή (25/6) ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης των δύο τραπεζών μέσω της εν λόγω συμφωνίας που θα μπορούσε να κοστίσει στο κράτος έως και 17 εκατ. ευρώ, αφήνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία στα χέρια, της Intesa, της μεγαλύτερης τράπεζας λιανικής στην Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών συντάχθηκε έκτακτο διάταγμα για την εκκαθάριση των δύο τραπεζών, οι οποίες κατέρρευσαν μετά από αρκετά χρόνια κακής διαχείρισης και κακής δανειοδότησης, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί από το ιταλικό κοινοβούλιο εντός 60 ημερών.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα καταβάλει στην Intesa 5,2 δισ. ευρώ και θα της δώσει εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ ώστε να αναλάβει τις Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα, η πλευρά της Intesa κατέστησε σαφές ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει για την εν λόγω εξαγορά θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν το διάταγμα δεν μετατραπεί σε νόμο, ή εάν τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστά τη συμφωνία ακριβότερη για την τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης