Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο των stress tests - «Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο των stress tests - «Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές
Οι μετοχές των Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup και Bank of America σημείωναν όλες κέρδη άνω του 1% στο άνοιγμα
Με μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (29/6/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να βρίσκει στήριξη στην άνοδο των τραπεζικών μετοχών, ενώ νέες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο επιβάρυναν τον Nasdaq.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average σημείωνε οριακά κέρδη 0,01% και κινείτο στις 21.456,88 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,06% και κινείτο στις 2.439,15 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,46%, στις 6.205,91 μονάδες.


Οι τραπεζικές μετοχές κατέγραφαν ράλι, μία ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ανακοίνωσε ότι οι 34 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ πέρασαν με επιτυχία και το δεύτερο στάδιο των «τεστ αντοχής» (stress tests) της, καθώς η Fed ενέκρινε τα κεφαλαιακά τους σχέδια, με μόνο την Capital One Financial να μένει «μετεξεταστέα» και να πρέπει να προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου 2017.
Το παραπάνω σημαίνει ουσιαστικά πως οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια και δεν χρειάζονται επιπλέον για να προχωρήσουν στην υλοποίηση των κεφαλαιακών τους σχεδίων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2007 – 2009.
Οι μετοχές των Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup και Bank of America σημείωναν όλες κέρδη άνω του 1% στο άνοιγμα, ενώ ο Financial Select Sector SPDR ETF (XLF) ενισχυόταν κατά 1,79%.
Η JPMorgan ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους έως και 19,4 δισ. δολ. - το υψηλότερο από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Η Citigroup αποκάλυψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγορών στην ιστορία της, αξίας έως 15,6 δισ. δολ., ενώ διπλασίασε το μέρισμά της.
Την ίδια ώρα, οι Bank of America και Morgan Stanley αύξησαν τα τριμηνιαία τους μερίσματα στα 12 σεντς και στα 25 σεντς ανά μετοχή αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα, ενώ ούτε τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το βοήθησαν.
Η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ τους πρώτους τρεις μήνες του 2017 ήταν καλύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, καθώς, σύμφωνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (29/6/2017) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, διαμορφώθηκε εν τέλει στο 1,4%, σε ετήσια βάση, από 1,2% που είχε αρχικά γνωστοποιηθεί.
Ωστόσο, και πάλι αυτή η επίδοση ήταν η χειρότερη από το β’ 3μηνο του 2016.
Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, εν τω μεταξύ, διαμορφώθηκαν στις 244.000 την περασμένη εβδομάδα, ελαφρώς υψηλότερα από τις 240.000 που προβλεπόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης