Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλάντ: Μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να σώσει το ευρώ

Ολλάντ: Μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να σώσει το ευρώ
Την άποψη ότι μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να σώσει το ευρώ και να δώσει λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, εξέφρασε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, Francois Hollande.
Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ο Hollande υποστήριξε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος το Μάιο του 2012, θα ζητήσει ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ, παρά την αντίθεση της Γερμανίας σε αυτό.
«Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς μια ισχυρή παρέμβαση από την ΕΚΤ, θα είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hollande, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε επίσης να συνεχίσει την αγορά κρατικών ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών για να βοηθήσει τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.
Ο κ. Hollande εξέφρασε, παράλληλα, τις ανησυχίες του για την επίδραση που θα έχει στο κόστος δανεισμού της Γαλλίας, αν η χώρα χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ.
Τέλος, επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο Nicolas Sarkozy για την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαϊκές χώρες κατά τη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτηρίζοντας την «ασαφή και ελλιπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης