Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να μεταρρυθμίσουν την Ε.Ε., ώστε να καταπολεμήσουν τον ευρωσκεπτικισμό

Macron: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να μεταρρυθμίσουν την Ε.Ε., ώστε να καταπολεμήσουν τον ευρωσκεπτικισμό
Ανοιχτός στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, αν το γαλλικό κοινοβούλιο δεν ψηφίσει μείζονες θεσμικές μεταρρυθμίσεις αρκετά γρήγορα, εμφανίστηκε ο γάλλος πρόεδρος
Μετά από μια «σκληρή δεκαετία» διαχείρισης κρίσεων, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να μεταρρυθμίσουν το μπλοκ για να καταπολεμήσουν τον ευρωσκεπτικισμό μεταξύ των πολιτών, δήλωσε σήμερα (3/7/2017) ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
«Πιστεύω ακράδαντα στην Ευρώπη, αλλά δεν βρίσκω αυτό τον σκεπτικισμό αδικαιολόγητο», δήλωσε ο Macron κατά τη μακροσκελή επίσημη ομιλία του ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου, της κοινής συνεδρίασης των βουλευτών και των γερουσιαστών, που πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα των Βερσαλλιών.
«Η Γαλλία πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία.
Θέλω να το κάνω χάρη στη στενή συνεργασία που ήδη ξεκίνησα με τη γερμανίδα καγκελάριο», δήλωσε ο Macron.
«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, και σε αυτή τη βάση, θα ξεκινήσουμε δημοκρατικές συμβάσεις σε όλη την Ευρώπη.
Θα εξαρτηθεί από τον καθένα από εμάς εάν θα υπογράψουμε ή όχι», συνέχισε.
Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Macron συμφώνησαν τον Μάιο του 2017 να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη για μια βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άνοιξαν την πόρτα σε μια τροποποίηση των συνθηκών για τη διευκόλυνση φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απευθυνθεί απευθείας στους ψηφοφόρους μέσω δημοψηφισμάτων, αν το κοινοβούλιο δεν ψηφίσει μείζονες θεσμικές μεταρρυθμίσεις αρκετά γρήγορα.
Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας υποσχέθηκε «βαθιά αλλαγή», «δράση» και «αποτελεσματικότητα» ως απάντηση «στην ανυπομονησία των Γάλλων».
«Πιστεύω βαθιά πως με τις πρόσφατες επιλογές του, ο λαός μας μάς ζητά να πάρουμε έναν ριζικά καινούριο δρόμο, να επανασυνδεθούμε με το πνεύμα της κατάκτησης», δήλωσε ο Macron.
Ο ίδιος πρότεινε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο ο αριθμός των γερουσιαστών και των βουλευτών και να τροποποιηθεί ο τρόπος εκλογής του κοινοβουλίου εισάγοντας «μια δόση αναλογικής» ώστε «όλες οι ευαισθησίες να εκπροσωπούνται δίκαια σ' αυτό».
«Ένα λιγότερο πολυάριθμο κοινοβούλιο, αλλά ενισχυμένο όσον αφορά στα μέσα του, είναι ένα κοινοβούλιο όπου η εργασία ρέει καλύτερα (...) είναι ένα κοινοβούλιο που εργάζεται καλύτερα», συνέχισε, ζητώντας «δράση» και «αποτελεσματικότητα» σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας.
Ο Macron υποσχέθηκε να πείσει «όλους αυτούς που μας εμπιστεύονται με επιφυλάξεις, όλους αυτούς που δεν ψήφισαν.
Επίσης όλους αυτούς που ο θυμός και η απογοήτευση μπροστά στην αναποτελεσματικότητα των πολιτικών ηγετών τους οδήγησαν σε ακραίες επιλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης