Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εκτόξευση του πληθωρισμού στο 3,4% αναμένουν το τέλος του 2017 οι οικονομολόγοι

Βρετανία: Εκτόξευση του πληθωρισμού στο 3,4% αναμένουν το τέλος του 2017 οι οικονομολόγοι
Βέβαια, την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ο πληθωρισμός να φτάσει «λίγο κάτω από το 3%» στο τέλος του 2017
Ραγδαία επιτάχυνση στον ρυθμό αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τη βρετανική οικονομία αναμένουν οι οικονομολόγοι, όπως απορρέει από την έρευνα του Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών, ενός think tank που εδρεύει στο Λονδίνο.
Ειδικότερα, η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό στο τέλος του τρέχοντος έτους διαμορφώνεται στο 3,4%, ξεπερνώντας τοπ ψυχολογικό όριο του 3%.
Βέβαια, την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ο πληθωρισμός να φτάσει «λίγο κάτω από το 3%» στο τέλος του 2017.
Να σημειωθεί πως η επίδοση το α' 3μηνο 2017 ανήλθε στο 2,3%, από μόλις 1,2% το τέλος του 2016, λόγω της συνεχόμενης αποδυνάμωσης της στερλίνας.
Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αρχίζουν να τροφοδοτούν το κόστος παραγωγής και τις τιμές καταναλωτή.
Εν τω μεταξύ, το 2016 η ιδιωτική κατανάλωση αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής αύξησης του ΑΕΠ, ενώ άλλα στοιχεία συνέβαλαν στη μείωση της παραγωγής.
Ωστόσο, η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών έχει επιβραδυνθεί, κάτι που οφείλεται στην συρρίκνωση της απασχόλησης μετά από τις κορυφαίες επιδόσεις.
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μεγεθύνθηκε κατά 0,3% το α' 3μηνο του 2017, σε σχέση με το δ' 3μηνο του 2016, όταν η αντίστοιχη επίδοση ένα τρίμηνο νωρίτερα ήταν 0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης