Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να πλήξουμε οποιονδήποτε στόχο στον πλανήτη - Δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να πλήξουμε οποιονδήποτε στόχο στον πλανήτη - Δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου
Σύμφωνα με τις αρχές της Β. Κορέας η δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στέφθηκε με επιτυχία
Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί για την πυραυλική ικανότητα της Βόρειας Κορέας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι σε θέση να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στον πλανήτη.
Σύμφωνα με τις αρχές της Β. Κορέας η δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στέφθηκε με επιτυχία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, ξεπέρασε ουσιαστικά το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων.
Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση πτήσης 930 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αλλά και την ιαπωνική κυβέρνηση.
Η νέα δοκιμαστική εκτόξευση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο, ως μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έκρινε σε μήνυμά του στο Twitter ότι είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα», λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.
«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Trump σε δεύτερο tweet του.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.
Η Διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων πάντως επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου, σημειώνοντας πως παρακολούθησε την τροχιά του για 37 λεπτά ώσπου έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το NORAD, η διοίκηση αεράμυνας της βόρειας Αμερικής, έκρινε ότι η εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα «δεν αποτελούσε απειλή» για τις ΗΠΑ.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την βορειοκορεατική αεροπορική βάση Πανγκγιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης