Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του νομοσχεδίου για το Brexit στο κοινοβούλιο

Βρετανία: Την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του νομοσχεδίου για το Brexit στο κοινοβούλιο
Ο εκπρόσωπος της Theresa May δήλωσε ότι ο υπουργός Brexit, David Davis, έχει ενημερώσει τους συναδέλφους του σχετικά με το «Νομοσχέδιο ανάκλησης»
Το νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο βρετανικό δίκαιο θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα (4/7/2017) ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο υπουργός Brexit, David Davis, έχει ενημερώσει τους συναδέλφους του σχετικά με το «Νομοσχέδιο ανάκλησης (Repeal Bill)», το οποίο θα μεταβάλει τη νομοθεσία της Ε.Ε. σε βρετανικό δίκαιο στο πλαίσιο της διαδικασίας Brexit, σε μια εβδομαδιαία συνεδρίαση της κορυφαίας ομάδας υπουργών της May.
«Είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είναι η αρχή της νομοθετικής διαδικασίας για το Brexit, αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
Δεκάδες χιλιάδες νόμοι που σχετίζονται με την Ε.Ε. έχουν ενσωματωθεί στο βρετανικό καταστατικό κατά τη διάρκεια περισσότερων από 40 χρόνων συμμετοχής στο μπλοκ και το «ξήλωμα» του σύνθετου ιστού νόμων αναμένεται να διαρκέσει πολλά χρόνια.
Το «νομοσχέδιο ανάκλησης», το οποίο η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα συμβάλει σε μια ομαλή μετάβαση καθώς η Βρετανία εγκαταλείπει την Ε.Ε., θα αποσύρει το δίκαιο της Ε.Ε. και θα καταργήσει την Πράξη Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, η οποία επισημοποιεί την ένταξη της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Θα δώσει επίσης στο κοινοβούλιο την εξουσία να αλλάξει τους υπάρχοντες νόμους για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης