Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Αλλαγή πολιτικής από την Merkel για το ελληνικό χρέος λόγω των γερμανικών εκλογών

Express: Αλλαγή πολιτικής από την Merkel για το ελληνικό χρέος λόγω των γερμανικών εκλογών
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αλλάζει γραμμή πλεύσης και το ΔΝΤ φαίνεται ότι θα έχει πολύ μικρότερο ρόλο σε οποιαδήποτε μελλοντική διάσωση για κράτος της Ευρώπης
Από το 2010, η κ. Merkel ζητούσε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους ανφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Express.
Ωστόσο βάση του προεκλογικού προγράμματος του κόμματός της του CDU που παρουσιάστηκε χθες 3 Ιουλίου 2017, φαίνεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αλλάζει γραμμή πλεύσης και το ΔΝΤ φαίνεται ότι θα έχει πολύ μικρότερο ρόλο σε οποιαδήποτε μελλοντική διάσωση για κράτος της Ευρώπης.
Στόχος είναι η διαρκής σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, εντούτοις CDU/CSU «συνεχίζουν να απορρίπτουν την κοινοτικοποίηση του χρέους.
Μαζί με τη νέα γαλλική κυβέρνηση είμαστε διατεθειμένοι να αναπτύξουμε σταδιακά περαιτέρω την Ευρωζώνη, για παράδειγμα με τη δημιουργία ίδιου Νομισματικού Ταμείου».
Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τον Γάλλο πρόεδρο E. Macron, ο οποίος είναι προσηλωμένος για την περαιτέρω ολοκλήρωση της ευρωζώνης.
Μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017, ο 39χρονος πολιτικός δεσμεύθηκε να προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ «επειδή η Γαλλία το χρειάζεται».
Η πολιτική αποκαλύφθηκε στο μανιφέστο του κόμματος πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 στη Γερμανία.
Η Angela Merkel θέλει να αυξήσει τόσο την απόδοχή της όσο και τα ποσοστά της καθώς βρίσκεται πολύ κοντά βάση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων να κερδίσει την τέταρτη συνεχόμενη θητεία της.
Το CDU ελπίζει ότι ο ESM θα διαδραματίσει έναν «ισχυρότερο ρόλο, ίσως και τον μοναδικό ρόλο» στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία, η ΕΕ και το ΔΝΤ διαφώνησαν σχετικά με το εάν το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο.
Ο κ. Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι «έχουμε όλοι μας αναγνωρίσει ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα είναι το τελευταία με τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη προτού της προσφέρουν οι πιστωτές της ελάφρυνση του χρέους της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης