Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό νέες πιέσεις το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας - Επέστρεψε κάτω από τα 49 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υπό νέες πιέσεις το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας - Επέστρεψε κάτω από τα 49 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Ο μαύρος χρυσός βρίσκεται πλέον πλέον πολύ κοντά στη διακοπή του 8ήμερου ανοδικού σερί
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το πετρέλαιο, μετά τις οκτώ συνεχόμενες μέρες ανόδου, μετά από την είδηση ότι η Ρωσία αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών, στα πλαίσια της συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, περί τις 13:35 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 48,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει επίσης σημαντική πτώση της τάξεως του -1,57% στα 46,33 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, η πλευρά της Μόσχας αντιτίθεται σε οποιαδήποτε περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή, πέραν αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί, γεγονός που οδήγησε ξανά τον μαύρο χρυσό σε καθοδική πορεία.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά ρώσοι αξιωματούχοι, οποιαδήποτε επέκταση των ήδη συμφωνηθέντων περικοπών θα μπορούσε να στείλει λανθασμένα μηνύματα στην αγορά ότι η συμφωνία ΟΠΕΚ δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Παρόλαυτα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ανοδικό σερί των οκτώ ημερών που κατέγραψε το πετρέλαιο ήταν το μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2010, όταν και η ενεργειακή αγορά κατέγραψε κέρδη για δέκα συναπτές συνεδρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης