Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Trump στην Κίνα για τις εμπορικές της σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα

Επίθεση Trump στην Κίνα για τις εμπορικές της σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα
Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας αυξήθηκε σχεδόν κατά 40% κατά το α’ τρίμηνο, έγραψε στο «Twitter» ο αμερικανός πρόεδρος 
Κριτική στην Κίνα άσκησε σήμερα (5/7/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναφέροντας ότι δεν έκανε περισσότερα για να πιέσει τη Βόρεια Κορέα σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, υποδεικνύοντας ότι, καθώς προετοιμάζεται για μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping αυτή την εβδομάδα, επαναξιολογεί τις εμπορικές σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, υπό το φως των αυξανόμενων προκλήσεων από την Πιονγιάνγκ.
Ο Trump εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με την Κίνα με δύο αναρτήσεις του στο «Twitter» νωρίς το πρωί, κατά την αναχώρησή του για τη Βαρσοβία και στη συνέχεια για το Αμβούργο της Γερμανίας, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των G20 την Παρασκευή και το Σάββατο (7 και 8 Ιουλίου), με τη Βόρεια Κορέα να αναμένεται να βρεθεί υψηλά στην ημερήσια διάταξη.
Ο αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συναντήσεις στο περιθώριο με τον Xi, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in.
«Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας αυξήθηκε σχεδόν κατά 40% κατά το α’ τρίμηνο.
Και μετά λέμε ότι η Κίνα συνεργάζεται μαζί μας – αλλά έπρεπε να το προσπαθήσουμε», έγραψε ο Trump σε ένα από τα tweets του.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι οι αμερικανικές εμπορικές συμφωνίες θα πρέπει να εξαρτώνται από μια τέτοια συνεργασία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μερικές από τις χειρότερες εμπορικές διαπραγματεύσεις στην παγκόσμια ιστορία», έγραψε.
«Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις συμφωνίες με χώρες που δεν μας βοηθούν;», πρόσθεσε.
Η συνάντηση με τον Xi έλαβε μεγαλύτερη σημασία αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ικανό να φθάσει στη Χαβάη.
Ο Trump δήλωσε ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε στον Βορρά να αναπτύξει μια τέτοια ικανότητα, αλλά οι επιλογές του για την αντιμετώπιση της απειλής είναι περιορισμένες.
Μετά την εκτόξευση του πυραύλου, ο Trump χρησιμοποίησε το «Twitter» για να προσπαθήσει να αναγκάσει την Κίνα να δώσει μια ισχυρή απάντηση, προτείνοντας «να τελειώνει αυτή την ανοησία μια για πάντα!».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης