Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» από τη Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για λήψη μέτρων κατά της Β. Κορέας

«Μπλόκο» από τη Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για λήψη μέτρων κατά της Β. Κορέας
Η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επεσήμανε ότι δεν μπλόκαρε το κείμενο, απλώς πρότεινε στις ΗΠΑ «να κάνουν τις κατάλληλες αλλαγές»
Το αμερικανικό προσχέδιο ανακοίνωσης που ζητούσε να ληφθούν «σημαντικά μέτρα» κατά της Βόρειας Κορέας, μπλόκαρε η Ρωσία,  επισημαίνοντας ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Τρίτη από την Πιονγκγιάνγκ ήταν μεσαίου βεληνεκούς και όχι διηπειρωτικός.
Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ εκτιμούν ότι ο Hwasong-14 ήταν διηπειρωτικός πύραυλος, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Πιονγκγιάνγκ, στόχος της οποίας είναι να μπορέσει να απειλήσει αμερικανικό έδαφος, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το κείμενο που είχαν προτείνει οι ΗΠΑ υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε συμφωνήσει να λάβει «νέα σημαντικά μέτρα» σε περίπτωση νέας πυρηνικής δοκιμής ή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, στην οποία περίπτωση «θα ξεκινούσε να εργάζεται αμέσως πάνω στα μέτρα αυτά».
Το κείμενο καταδίκαζε έντονα την εκτόξευση του πυραύλου και προετοίμαζε τον δρόμο για ένα προσχέδιο της απόφασης που θα επέβαλε πιο αυστηρές κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας.
Η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επεσήμανε ότι δεν μπλόκαρε το κείμενο, απλώς πρότεινε στις ΗΠΑ «να κάνουν τις κατάλληλες αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης