Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eιδικοί μιλούν για τη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ: Πως ο Putin θα στήσει στη γωνία τον Trump

Eιδικοί μιλούν για τη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ: Πως ο Putin θα στήσει στη γωνία τον Trump
Σήμερα (7/7/2017) θα συναντηθούν στο Αμβούργο οι Trump και Putin
Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα (7/7/2017) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με φόντο τα προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλαπλές έρευνες του Κογκρέσου και του FBI σχετικά με την παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.
Στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να τεθούν μία σειρά από ακανθώδη θέματα, όπως η κρίση στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον είναι στο χειρότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Putin θα «τσακίσει» τον Trump

Ωστόσο, εάν ο Trump συναντηθεί με τον Putin χωρίς να έχει συγκεκριμένh ατζέντα τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα αμερικανικά συμφέροντα να ζημιωθούν.
Η μη ύπαρξη συγκεκριμένης ατζέντας για οποιαδήποτε συνάντηση με ξένους συνομιλητές μπορεί να θέσει εξαρχής σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα, επεσήμανε ο Glenn Carle, βετεράνος της CIA.
«Όποιος θέτει την ατζέντα διαμορφώνει τις συζητήσεις» και εάν οι ΗΠΑ πάνε απροετοίμαστες αυτό «σημαίνει ότι από την αρχή οι ΗΠΑ θα είναι στην άμυνα, απαντώντας αλλά όχι οδηγώντας» είπε ο Carle.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς ατζέντα, η αμερικανική κυβέρνηση και τα γεράκια της Ρωσίας στον Λευκό Οίκο, όπως ο σύμβουλος Fiona Hill, δεν μπορούν να προετοιμαστούν και να προωθήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ο Ned Price, ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Obama και πρώην αναλυτής της CIA, ήταν πιο ευθύς.
Εάν ο Λευκός Οίκος πάει στη συνάντηση χωρίς μια καθορισμένη ατζέντα, «ο Putin θα ''τσακίσει'' τον πρόεδρος Trump», ανέφερε ο Price.
«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε ό,τι θέλουμε από μια διμερή συνάντηση -ειδικά μια τόσο λεπτή όπως με τον Putin- από το να πας στη συνάντηση χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο φωτιά» είπε οι ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης