Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κενό στην παγκόσμια ηγεσία έχει αφήσει η πολιτική του Trump - Ανοίγει η πόρτα για την Κίνα

tags :
Reuters: Κενό στην παγκόσμια ηγεσία έχει αφήσει η πολιτική του Trump - Ανοίγει η πόρτα για την Κίνα
«Τελικά, οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα αντικατοπτρίζουν την εξής διαφορά: όλες οι χώρες εναντίον των ΗΠΑ» ανέφερε η Merkel στους δημοσιογράφους στο τέλος της Συνόδου
Ένα σημαντικό πλήγμα στην πολυμερή συνεργασία και την εικόνα απομόνωσης των ΗΠΑ άφησε πίσω της η σύνοδος των G20 στο Αμβούργο, που ολοκληρώθηκε σήμερα 8/7/2017, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. 
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, η οποία προσπάθησε να επιδείξει τις ικανότητές της ως μεσολαβήτριας δύο μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές (24/9), πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο στη συνάντηση στο Αμβούργο, πείθοντας τους ομολόγους ηγέτες της να υποστηρίξουν το κοινό ανακοινωθέν για το εμπόριο .
Τον Ιούνιο 2017 ο Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία – ορόσημο του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή.
«Τελικά, οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα αντικατοπτρίζουν την εξής διαφορά: όλες οι χώρες εναντίον των ΗΠΑ» ανέφερε η Merkel στους δημοσιογράφους στο τέλος της Συνόδου.
«Και το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο ήταν εξαιρετικά δύσκολες οφείλονται σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν πάρει οι ΗΠΑ», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Σύνοδος Κορυφής, που αμαυρώθηκε από βίαιες διαδηλώσεις,  σηματοδοτεί μια εποχή σημαντικής αλλαγής στο παγκόσμιο γεωπολιτικό τοπίο, επισημαίνει το Reuters.
Η μεταστροφή του Trump στη μονομερή διπλωματία και συνεργασία έχει αφήσει κενό στην παγκόσμια ηγεσία, καταστρέφοντας τους παραδοσιακούς συμμαχικούς δεσμούς στην Ευρώπη και ανοίγοντας την πόρτα σε ανερχόμενους δυνάμεις όπως η Κίνα να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο.
Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου κυριάρχησαν στην πορεία προς τη Σύνοδο, με τον Trump να πιέζει τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping για το θέμα της Βόρειας Κορέας και να τον απειλεί με τιμωρητικά εμπορικά μέτρα στον τομέα του χάλυβα.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης