Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό νέες πιέσεις ξανά το πετρέλαιο - Σε νέα χαμηλά 8 ημερών το αργό

Υπό νέες πιέσεις ξανά το πετρέλαιο - Σε νέα χαμηλά 8 ημερών το αργό
Το Brent υποχωρεί κατά -0,75% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,36 δολ. ανά βαρέλι
Νέα πτώση καταγράφει εδώ και λίγη ώρα το πετρέλαιο, μετά την ανάκαμψη που επιχείρησε να πραγματοποιήσει κατά την έναρξη της σημερινής (10/7) ημέρας, καθώς φαίνεται να χάνει οποιαδήποτε στήριξη η οποία θα τονώσει τις τιμές.
Συγκεκριμένα, περί τις 1:22 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,75% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,36 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό υποχωρεί πλέον κάτω από τα 44 δολάριο, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,77% στα 43,89 δολ. ανά βαρέλι.
Καθοριστικό ρόλο στις νέες πιέσεις προς το πετρέλαιο διαδραμάτισαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών από το καρτέλ, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόνωση των τιμών.
Μάλιστα, τα εν λόγω σχόλια έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου ο Οργανισμός προσπαθεί να περιορίσει την παραγωγή δύο εκ των μελών του, της Λιβύης και της Νιγηρίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία και δεν έχουν κάποιο όρια τις εξαγωγές τους.
Παράλληλα, η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να εγκαθιστούν εξέδρες γεωτρήσεων, παραμένει ο βασικός λόγος που η αγορά δεν εξισορροπεί, γεγονός που θα βοηθούσε τον μαύρο χρυσό να ανακάμψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης