Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,26% και τα 47 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,26% και τα 47 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό ενισχύεται κατά +0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 44,51 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινούνται οι τιμές στο πετρέλαιο, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε ο μαύρος χρυσός κατά την προηγούμενη συνεδρία, εν μέσω συνομιλιών του ΟΠΕΚ με τη Νιγηρία και τη Λιβύη για περιορισμός της παραγωγής τους.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,25% στα 44,51 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο η Νιγηρία, όσο και η Λιβύη, οι οποίες αποτελούν μέλη του ΟΠΕΚ, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του Οργανισμού για περιορισμό της παραγωγής, γεγονός που έχει ως στόχο την εξισορρόπηση της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.
Η εν λόγω εξαίρεση επετράπη καθώς οι δύο χώρες βιώνουν διάφορα εσωτερικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές τους.
Ωστόσο, η επάνοδός τους σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής έχουν προξενήσει επιπλέον πρόβλημα εντός του Οργανισμού, καθώς αντισταθμίζουν την προσπάθειά του για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (10/7) ο μαύρος χρυσός δέχθηκε για ακόμα μία φορά έντονες πιέσεις, λόγω της αυξημένης παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς και λόγω της απροθυμίας του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης