Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Πιέσεις από το πετρέλαιο

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Πιέσεις από το πετρέλαιο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,65%, με την πλειοψηφία των κλάδων να κλείνει σε αρνητικό έδαφος
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (11/7/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» των επενδυτών να είναι στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με έναν πιθανό τερματισμό των μέτρων τόνωσης που έλαβαν εκτάκτως για να αντιμετωπίσουν τη χρηματοοικονομική κρίση.
Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν και την αυριανή (12/7) κατάθεση της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου, προκειμένου να αναζητήσουν σημάδια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τα επιτόκια και τον ισολογισμό της.
Έτσι, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,07%, στις 12.437,02 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,56% και έκλεισε στις 7.328,75 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,48% και έκλεισε στις 5.140,60 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε την ημέρα με απώλειες 0,65%, με την πλειοψηφία των κλάδων να κλείνει σε αρνητικό έδαφος.



O FTSE δέχτηκε πιέσεις από μια έρευνα της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) και της PwC, που έδειξαν μια επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια ώρα, η νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου έκανε επίσης επιφυλακτικούς τους επενδυτές.
Παρά τις αρχικές απώλειες, οι τιμές του πετρελαίου γύρισαν σε θετικό έδαφος λίγο πριν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω συνομιλιών του ΟΠΕΚ με τη Νιγηρία και τη Λιβύη σχετικά με τον περιορισμό της παραγωγής τους.
Έτσι, περί τις 17:25, το Brent ενισχυόταν κατά 1,6%, στα 47,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,6% υψηλότερα, στα 45,1 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο η Νιγηρία όσο και η Λιβύη, οι οποίες αποτελούν μέλη του ΟΠΕΚ, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του Οργανισμού για περιορισμό της παραγωγής, γεγονός που έχει ως στόχο την εξισορρόπηση της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.
Η εν λόγω εξαίρεση επετράπη καθώς οι δύο χώρες βιώνουν διάφορα εσωτερικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές τους.
Ωστόσο, η επάνοδός τους σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής έχουν προξενήσει επιπλέον πρόβλημα εντός του Οργανισμού, καθώς αντισταθμίζουν την προσπάθειά του για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης