Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών είναι αρκετά ισχυροί για να επιβιώσουν μία χρηματοπιστωτική κρίση

Οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών είναι αρκετά ισχυροί για να επιβιώσουν μία χρηματοπιστωτική κρίση
Ο κάθε οίκος εκκαθάρισης έπρεπε να πλειστηριάσει ένα χαρτοφυλάκιο χρεωστικών και μετοχικών παραγώγων με εγγυήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών είναι αρκετά ισχυροί για να επιβιώσουν από μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση, όπως απορρέει από τη συντονισμένη έρευνα των ρυθμιστικών αρχών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι LCH, CME Clearing και Eurex Clearing (ανήκει στην Deutsche Boerse).
Η έρευνα αφορούσε ένα σενάριο «σοκ» όπως η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 ή το Brexit.
Το σενάριο του «stress test» ήταν το εξής:
Ο κάθε οίκος εκκαθάρισης έπρεπε να πλειστηριάσει ένα χαρτοφυλάκιο χρεωστικών και μετοχικών παραγώγων με εγγυήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι δημοπρασίες προσομοιώθηκαν σαν να έλαβαν χώρα στα τέλη Ιουνίου του 2016, μετά δηλαδή το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία.
Αρκετές εκατοντάδες traders συμμετείχαν στην άσκηση του Απριλίου, με περισσότερες από 50 τράπεζες ή εμπορικές εταιρείες να συμμετέχουν σε τρεις δημοπρασίες που κατείχε η Eurex.
Η αμερικανική επιτροπή διαπραγμάτευσης εμπορικών συναλλαγών μελλοντικών χρεογράφων (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) δήλωσε ότι κάθε εκκαθαριστικό γραφείο ολοκλήρωσε με επιτυχία την αντιστάθμιση και τις δημοπρασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης