Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Είμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τις ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα

tags :
Ιράν: Είμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τις ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας εκτιμά ότι οι τωρινές συνθήκες ευνοούν τη συνεργασία της Τεχεράνης με παγκόσμιες πετρελαϊκές εταιρείες
Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες στον ενεργειακό τομέα, εξέφρασε σήμερα (12/7) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας, Amir Hossein Zamaninia, χαιρετίζοντας παράλληλα τη νέα συνεργασία της BP με την Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Zamaninia δήλωσε πως «το Ιράν και η BP διατηρούν μία μακρά και διαρκή ιστορική σχέση», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «θα προσκαλούσαμε όχι μόνο τη BP αλλά και τις αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στο Ιράν».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ιρανός υπουργός, οποιαδήποτε δημιουργία εταιρικής σχέσης των αμερικανικών εταιριών με τις ιρανικές θα ήταν μία κίνηση την οποία η Τεχεράνη θα χαιρέτιζε, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την τωρινή κατάσταση ως «αρκετά φυσιολογική» προκειμένου οι μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις πετρελαίου να ασχοληθούν με το Ιράν.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στο τρέχον έτος, η χώρα θα του θα υπογράψει συνολικά 25 συμφωνίες που αφορούν τον ενεργειακό τομέα, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 10 δισ. δολ, με τον πετρελαϊκό κολοσσό Total να είναι μία εκ των εταιριών.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ιράν είχε πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω των διεθνών κυρώσεων, ωστόσο στοχεύει πλέον να ακατήσει πλήρως το μερίδιο που κατείχε στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, αυξάνοντας την παραγωγή του και συνάπτοντας αρκετές συμφωνίες με εταιρείες των χωρών της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης