Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τη διάσωση των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τη διάσωση των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Η κάτω Βουλή ψήφισε με 318 υπέρ και 178 κατά
Την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου σχετικά με το σχέδιό της να εκκαθαρίσει τις δύο προβληματικές τοπικές τράπεζες του Βένετο, κέρδισε σήμερα (12/7/2017) η ιταλική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με 318 υπέρ και 178 κατά.
Το μέτρο τώρα θα πρέπει να λάβει την τελική έγκριση της Γερουσίας για να γίνει νόμος.
Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα επείγον διάταγμα για τη διάσωση των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, με τη μεγαλύτερη τράπεζα στον κλάδο της λιανικής στη χώρα, την Intesa Sanpaolo, να αγοράζει τα καλά στοιχεία ενεργητικού, αφήνοντας το κράτος να πληρώσει τις ζημιές που προέρχονται από τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών, τους νομικούς κινδύνους και το κόστος αναδιάρθρωσης.
Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο, το κράτος αναμένει να ανακτήσει 9,9 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 17,8 δισ. ευρώ ακαθάριστων μη εξυπηρετούμενων δανείων που αναλαμβάνει ως μέρος της συμφωνίας.
Τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την πώληση χρηματοοικονομικών μεριδίων που κατέχουν οι δύο τράπεζες, σύμφωνα με το έγγραφο, με τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα να ανέρχονται στα 11,6 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με 10,9 δισ. ευρώ από κρατικά κονδύλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης