Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ για γεώτρηση στην Κύπρο: Δεν θα θέλαμε περιστατικά – Προφανώς ανησυχούμε από τις συνεχείς εντάσεις

tags :
ΟΗΕ για γεώτρηση στην Κύπρο: Δεν θα θέλαμε περιστατικά – Προφανώς ανησυχούμε από τις συνεχείς εντάσεις
Η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει σχολίασε για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εκπρόσωπος του ΟΗΕ
Την ανησυχία του ΟΗΕ για τις συνέχεις εντάσεις στην περιοχή της Κύπρου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, ο οποίος υποστήριξε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά στην περιοχή αναφερόμενος στην έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων από την ENI – Total εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Dujarric  ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για το Κυπριακό είπε πως «είναι ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών στο Κραν Μοντανά ότι η διαφορά ήταν ακόμη αρκετά μεγάλη κι η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει».
«Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν πρόθυμα και διαθέσιμα και στη διάθεση των πλευρών που επιθυμούν να έλθουν σε συμφωνία κι ότι ισχύει ο διευκολυντικός τους ρόλος» είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «προφανώς πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας, όπως και τα μέρη. Είναι καιρός προβληματισμού για όλα τα μέρη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης