Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Παρουσιάζει τη νομοθεσία για το πολιτικό και νομικό διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μ. Βρετανία: Παρουσιάζει τη νομοθεσία για το πολιτικό και νομικό διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το νομοσχέδιο Repeal Bill είναι αποφασιστικής σημασίας για το σχεδιασμό της κυβέρνησης May για το Brexit
Την νομοθεσία (Repeal Bill) με την οποία θα βάλει τέλος στους πολιτικούς και νομικούς δεσμούς που τη συνδέουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσει σήμερα η Μ. Βρετανία.
Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, David Davis υποστήριξε ότι θα εργαστεί με όλους τους βουλευτές και με όλα τα κόμματα προκειμένου να διασφαλίσει την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, αν και εκτιμάται πως η διαδικασία στη Βουλή θα εξελιχθεί σε μεγάλη δοκιμασία για την πρωθυπουργό Theresa May και την κυβέρνηση της.
Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η τοποθέτηση του ηγέτη των Φιλελεύθερων Tim Farron ότι η συζήτηση στη Βουλή θα εξελιχθεί σε κόλαση για την κυβέρνηση.
Το Νομοσχέδιο Ανάκλησης ("Repeal Bill") είναι αποφασιστικής σημασίας στον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης για την έξοδο από την Ε.Ε. (Brexit) το 2019.
Το νομοσχέδιο προβλέπει  αφενός την ανάκληση ης νομοθεσίας του 1972 η οποία μετέτρεψε την Βρετανία σε μέλος της Ε.Ε. και αφετέρου το μηχανισμό με τον οποίο τα νομοθετήματα της Ε.Ε. θα μετατραπούν σε βρετανική νομοθεσία, έτσι ώστε η επόμενη ημέρα του Brexit να είναι ίδια με την προηγούμενη.
Η ψήφισή του (η συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει πριν από το φθινόπωρο), η οποία θα πρέπει να γίνει πριν από το Μάρτιο του 2019 από το κοινοβούλιο, είναι πρωτίστης σημασίας για το μέλλον της May ως πρωθυπουργού.
Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος υπερασπίζονται σθεναρά το σχέδιο για «σκληρή έξοδο», υπέρ της απόλυτης ρήξης με την Ε.Ε.
Το Εργατικό Κόμμα έχει αναφέρει πως θα το καταψηφίσει εκτός και αν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές ενώ οι υπέρμαχοι της Ε.Ε. προσπαθούν να επιτύχουν παραχωρήσεις που θα απαλύνουν τους όρους αποχώρησης, γεγονός που φέρνει τη May σε πραγματικά δυσχερή θέση δεδομένου ότι δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Η δημοσίευση του νομοσχεδίου αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια νομική διαδικασία, αλλά δεν αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης