Διεθνή

Macron: Η Γερμανία ωφελείται από τις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης - Nα προωθήσει τις επενδύσεις

Macron: Η Γερμανία ωφελείται από τις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης - Nα προωθήσει τις επενδύσεις
«Η Γερμανία πρέπει να φροντίσει να προωθήσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Κριτική στην οικονομική πολιτική της Γερμανίας άσκησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke και στη γαλλική «Ouest-France»,
«Η Γερμανία έκανε φοβερές μεταρρυθμίσεις, διαθέτει μια ισχυρή οικονομία, αλλά έχει δημογραφικές αδυναμίες, οικονομική και εμπορική ανισότητα με τους γείτονές της και κοινή ευθύνη να προσφέρει στην ευρωζώνη το μέλλον που της αξίζει», εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Δεν επέκρινα ποτέ τη Γερμανία επειδή είναι ανταγωνιστική.
Όμως μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών», υπογράμμισε ο Macron.
«Η Γερμανία πρέπει να φροντίσει να προωθήσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να δώσει μαθήματα σε κανέναν, «αλλά θα πρέπει να βρούμε ποιο σενάριο είναι το ενδεδειγμένο για την οικονομία συνολικά», είπε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα εάν κατά την σημερινή συνάντηση των υπουργών της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συμφωνηθούν νέες επενδύσεις ο Macron απάντησε, σύμφωνα με το dpa:
«Ναι, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής, με ένα ταμείο το οποίο θα διαθέτει ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στόχος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδύσεις θα είναι να προσελκύσει ερευνητές.
Πέραν τούτου, θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα κοινό πρόγραμμα για τη νανοτεχνολογία και τις μπαταρίες».
Ο πρόεδρος Macron τάχθηκε επίσης υπέρ των αλλαγών των Ευρωπαϊκών Συνθηκών: «Κάποτε θα πρέπει αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες διότι η σημερινή Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης