Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το τείχος με το Μεξικό δεν χρειάζεται να καλύψει όλο το μήκος των συνόρων

tags :
Trump: Το τείχος με το Μεξικό δεν χρειάζεται να καλύψει όλο το μήκος των συνόρων
Φυσικά εμπόδια επικαλείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να «μαζέψει» μια ακόμα προεκλογική του υπόσχεση
Την θέση ότι το τείχος που θέλουν να κτίσουν οι ΗΠΑ με το Μεξικό προκειμένου να καμφθούν οι μεταναστευτικές ροές δεν χρειάζεται να καλύψει όλο το μήκος των συνόρων διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Trump υποστήριξε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς το Παρίσι ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μια σειρά φυσικών εμποδίων.
«Υπάρχουν βουνά.
Υπάρχουν μερικοί ποταμοί που είναι βίαιοι και άγριοι.
Υπάρχουν μερικές περιοχές που είναι τόσο μακριά που δεν τις χρησιμοποιούν για πέρασμα.
Αλλά θα χρειαστείς από 700 με 900 μίλια» (1.127-1.448 χλμ.) τείχους» υποστήριξε ο Trump, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι σημαντικό να μπορούν οι αρχές όπως οι φύλακες των συνόρων να βλέπουν μέσω του τείχους την άλλη πλευρά ώστε να είναι ενήμεροι για επικείμενους κινδύνους.
«Όσο απαίσιο και να ακούγεται, όταν πετάνε τους μεγάλους σάκους με ναρκωτικά από πάνω, και αν έχεις κόσμο από την άλλη πλευρά του τείχους, δεν τους βλέπεις.
Σε πετυχαίνουν στο κεφάλι με 60 λίβρες (27 κιλά) πράγματος;
Τελείωσες» είπε ο Trump.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό αλλά έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση ενώ άγνωστο είναι το που θα βρεθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης