Τελευταία Νέα
Διεθνή

TD Securities: Οι τράπεζες των ΗΠΑ πούλησαν αμερικανικά ομόλογα με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 τον Ιούνιο 2017

TD Securities: Οι τράπεζες των ΗΠΑ πούλησαν αμερικανικά ομόλογα με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 τον Ιούνιο 2017
Λόγω των προσδοκιών περί χαλάρωσης των κανόνων που απαιτούν να διατηρούν περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας
Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 πούλησαν τον Ιούνιο του 2017 αμερικανικά κρατικά ομόλογα οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, ενδεχομένως λόγω των προσδοκιών περί χαλάρωσης των κανόνων που απαιτούν να διατηρούν περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας, όπως αναφέρεται σε έκθεση της TD Securities.
Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσό των κυβερνητικών ομολόγων των ΗΠΑ που κατείχαν οι τράπεζες μειώθηκε κατά 39 δισ. δολ. τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Στις 12 Ιουνίου 2017, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε προτεινόμενες αλλαγές στους τραπεζικούς κανόνες που περιλάμβαναν την αποσαφήνιση του όγκου των κεφαλαιακών αποθεμάτων που χρειάζονται οι τράπεζες για να προστατευθούν ενάντια σε αρνητικά γεγονότα.
Αυτός ήταν ένας ταχύτερος ρυθμός μείωσης σε σχέση με τις προηγούμενες μειώσεις στις συμμετοχές των τραπεζών.
Οι συμμετοχές τους στον δημόσιο τομέα έχουν μειωθεί συνολικά κατά 59 δισ. δολ. φέτος, σε σύγκριση με μια αύξηση 69 δισ. δολ. σε ενυπόθηκα δάνεια (MBS), ανέφερε η TD.
Μια εναλλακτική εξήγηση για τη μεταστροφή αυτή μπορεί να είναι ότι οι τράπεζες αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης, ανέφερε η TD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης