Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια οι «αυθαίρετες και αντικρουόμενες πολιτικές» του Trump

Ιράν: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια οι «αυθαίρετες και αντικρουόμενες πολιτικές» του Trump
Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ εντάθηκαν μετά την εκλογή του Trump στην αμερικανική προεδρία τον Νοέμβριο 2016
Στην αντεπίθεση πέρασε το Ιράν και κατηγόρησε σήμερα (15/7) τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για «αυθαίρετες και αντικρουόμενες πολιτικές» που συνιστούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.
Παράλληλα απέρριψε τον χαρακτηρισμό του «κράτους –παρία», που προσέδωσε στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ εντάθηκαν μετά την εκλογή του Trump στην αμερικανική προεδρία τον Νοέμβριο 2016, ο οποίος συχνά κατηγορεί την Τεχεράνη ως βασικό υποστηρικτή τρομοκρατικών ομάδων.
«Ο Trump θα πρέπει να αναζητήσει τον λόγο της υπονόμευσης και της έντασης στις δικές του αυθαίρετες και αντιφατικές πολιτικές και ενέργειες, καθώς και εκείνες των αλαζονικών, επιθετικών συμμάχων του στην περιοχή», δήλωσε ο Bahram Qassemi εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε την Πέμπτη (13/7) ότι αναδύονται νέες απειλές από «αδίστακτα καθεστώτα όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Συρία και κυβερνήσεις που τα χρηματοδοτούν και τα υποστηρίζουν».
Ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη σύμμαχο των ΗΠΑ Σαουδική Αραβία για την αστάθεια και τη βία στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των αιματηρών επιθέσεων του Ιουνίου 2017 με 18 νεκρούς στην Τεχεράνη.
Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στις επιθέσεις αυτές,  τις οποίες έσπευσε να χαιρετίσει ως δικές του το Ισλαμικό Κράτος.
Ενώ ο Trump διατηρεί  υψηλούς τόνους απέναντι στην Τεχεράνη, ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ υποστήριξε πως ο πρόεδρος ήταν «πολύ πιθανό» να δηλώσει ότι το Ιράν ακολουθεί την πυρηνική του συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις, αν και εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις γι 'αυτό.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης